Persbericht april 2023

 

PFL viert zilveren jubileum met mooie vooruitzichten!

“Wij blijven groeien”,
de lofwaardige vooruitgang van de PFL-Group.

Het PFL-team, een team vol talenten, viert dit jaar zijn zilveren jubileum in de audiovisuele sector. De combinatie van eigenschappen als toewijding, kennis, ervaring én vooral passie maakt dat de PFL-Group thuis is op zowat alle fronten binnen de event-markt en zich al jaren een betrouwbare én internationale AV-partner mag noemen.

De PFL-Group zet in op zowel verhuur, verkoop als het technisch & creatief ondersteunen van feesten, meetings, congressen, evenementen en producties. Zij leveren audiovisuele ondersteuning op maat, alsook video- en creatieve oplossingen, steeds met zeer vooruitstrevende apparatuur van topkwaliteit en ervaren professionele technici. Het aanreiken van een breed dienstenpakket om een optimale service te kunnen garanderen aan hun klanten, dragen zij hoog in het vaandel.

De PFL-Group bestaat vandaag uit 7 bedrijven die elkaar ondersteunen en aanvullen zodat zij steeds een totaaloplossing kunnen bieden:

PFL Audiovisual, PFL Sales & Projects met onderdeel Concept10, PFL-ABBIT Iberia, ABBIT Meeting Innovators, WIMEC, MoJuice en GR8T.

Door hun jarenlange ervaring kunnen zij bliksemsnel schakelen, zodat elk event steeds kan plaatsvinden: live, hybride of volledig virtueel!

Dat de PFL-Group een toonaangevende speler is binnen de audiovisuele sector, is in de afgelopen maanden én jaren meer dan duidelijk geworden. Terwijl corona heel wat eventleveranciers gedwongen heeft om flink wat gas terug te nemen, is de PFL-Group zeer creatief te werk gegaan en hebben ze een zee van mogelijkheden ontwikkeld tijdens en na de pandemie.

Multi-hub, wereldwijd op één event.

Zo was het reeds bestaande Multi-hub-concept van hun dochteronderneming ABBIT Meeting Innovators één van de kansen waarop zij volop gingen inzetten. Een tool specifiek ontwikkeld voor virtuele en hybride events om (groepen van) mensen vanop diverse locaties (= hubs) te laten vergaderen of samen een event te laten beleven.

Niet enkel is deze oplossing zeer efficiënt maar ook duurzaam, aangezien bedrijven op deze manier aanzienlijk kunnen besparen op reiskosten én CO²-uitstoot.

Elk jaar ondersteunt ABBIT wereldwijd circa 275 evenementen, waarvan bijna 50% in de VS gevestigde klanten zijn. Met een groter team, gloednieuwe infrastructuur, expertise in videoproductie en nog veel meer middelen sinds de overname door de PFL-Group, is ABBIT nu meer dan ooit de nummer één innovatieve kracht in meeting- & congresondersteuning.

Duurzame eventleverancier

Vandaag de dag zijn hun techniekers nog steeds genoodzaakt om regelmatig te reizen naar heel wat verschillende locaties. Om verder in te zetten op duurzaamheid, is het echter de ambitie van de PFL-Group om in elke belangrijke Europese congresstad een eigen vestiging te openen. De eerste stap is reeds gezet met de oprichting van PFL-Iberia in Barcelona. Bovendien staan ook de steden Milaan, Londen, Amsterdam en Riga op hun bucketlist!

Wij hebben het plan om de meest duurzame eventleverancier van Europa te worden”
* Dominic De Gruyter, CEO PFL-Group.

WIMEC, hun eigen eventlocatie

In 2020, in volle pandemie, nam de PFL-Group het WIMEC Event Centre in Turnhout over.

WIMEC is dé evenementenlocatie in de Kempen! In dit congrescentrum met 6 verschillende zalen, faciliteren zij productiehuizen, eventbureaus en bedrijven in het organiseren van events, meetings, vergaderingen, workshops of seminaries. De polyvalente zaal De Factory met een oppervlakte van 900m² heeft een capaciteit van 1100 personen, ideaal voor personeelsfeesten, productvoorstellingen of hybride-events.

Dit congrescentrum werd bovendien ingericht met instapklare virtuele studio’s, zoals een knusse woonkamersetting en een grote tafeldiscussie set, alsook een Greenkey-studio.

De bereikbaarheid via de snelweg, de korte afstand tot de luchthavens Antwerpen en Eindhoven, alsook de nabijheid van Nederland en Duitsland én uitgebreide parkeermogelijkheden zijn enorme troeven.

2023, opnieuw in volle expansie

Recentelijk is Complete Eventing, onder supervisie van managing director Joachim Dens, volwaardig onderdeel geworden van dochteronderneming GR8T (= Great). Een sterk dynamisch bedrijf in Veerle Laakdal dat van elk feest of event een onvergetelijke gebeurtenis maakt. Dankzij hun ervaring en expertise én het toetreden tot de PFL-Group kunnen zij een breed scala aan diensten bieden aan particulieren en verenigingen, zowel van apparatuur en complete event crew tot losse verhuur.

Concept10, de nieuwste technologieën voor vaste installaties

De grootste trots van de PFL-Group begin 2023 is ongetwijfeld de gloednieuwe onderneming Concept10 in Lokeren. Een onderneming dat geleid wordt door 2 specialisten, Steven Kemland en Stijn Vermeiren.

Deze tak is gespecialiseerd in de verkoop van vaste installaties, die in een ruime variatie van toepassingen inzetbaar zijn, en richt zich tot pretparken, musea, theaters, studiebureaus, integrators en aannemers.

Concept10 creëert entertainment gerelateerde AV-projecten van A tot Z en werkt samen met gerenommeerde merken voor hun hoogwaardige audio-, video- en lichtapparatuur.

Zij onderzoeken de noden en doelen van elk project en werken een praktisch en financieel haalbare oplossing uit, met focus op advies op maat, gewenste kwaliteit en uiteindelijke bedieningsmogelijkheden.

Met de grootste zorg en aandacht voor detail wordt de AV-installatie geïntegreerd binnen het totaalproject, dit in nauwe samenwerking met de andere aannemers en adviesbureaus.

Vanaf het begin van het project wordt bovendien een optimale nazorg gewaarborgd.

“Mede dankzij het professionele inzicht en de gedegen ondersteuning van de firma PFL kunnen wij met veel trots zeggen dat onze leerlingen hun podiumervaringen kunnen beleven in prachtige zalen.

Het geeft onze kunstencampus een extra uitstraling.  We zijn dan ook een voorbeeld voor vele andere academies, een koploper in onze sector.” – Greet De Clerck, directeur Stedelijke Academie voor Woord, Muziek en Dans

Een innovatieve audiovisuele speler

Naast de sterke groei en opvallende bedrijvigheid, investeert de PFL-Group onafgebroken in het bieden van tal van innovatieve audiovisuele oplossingen van topkwaliteit.

Met de verhuur van mobiele LED schermen en podia, bieden zij ondernemingen de ideale gelegenheid om bedrijfs- of eventinformatie bekend te maken, optimale zichtbaarheid te creëren en een publiek van een event te laten genieten, zonder het ongemak van uren opbouw- & afbreekwerk.

De LED-schermen met een oppervlakte vanaf 6 m², zijn eenvoudig te installeren. In combinatie met grote mobiele podia, die eveneens in een mum van tijd opgesteld kunnen opgesteld worden, vormen zij een enorme troef voor aankomende bedrijfsevenementen.

TV-, opname- en fotostudio

De TV-, opname- en fotostudio in Beerse is ook één van hun paradepaardjes! De ruimte kan volledig ingericht worden naar eigen believen in een op maat gemaakte virtuele omgeving en bijvoorbeeld gebruikt worden voor Live Streamings. De studio is volledig geluids- en lichtdicht, mét een professioneel uitgelichte Greenkey vloer en wand, alsook een apart verluchtings- en aircosysteem.

“Onze Infinity Greenkey biedt een wonderlijke 90 graden ervaring die je ongetwijfeld niet wilt missen! Wij bieden u bovendien het volledige maatpakket van operatoren, Greenkey assistentie, greenroom, productielokaal en materiaalverhuur op één en dezelfde locatie.” – Mario Peeters, Management en Video Verantwoordelijke PFL-Group.

In deze fonkelnieuwe studio zijn alvast enkele veelbelovende bedrijfsfilms opgenomen. Dit smaakt naar meer!

Silent Seminars

De zogenaamde ‘Silent seminars’ zijn seminaries, conferenties, vergaderingen, beurzen en paneldiscussies waarbij het publiek luistert met behulp van headsets. In plaats van de evenementenruimte te vullen met luidruchtige luidsprekers, kunnen organisatoren nu materiaal leveren via draadloze headsets van hoge kwaliteit. Dit helpt de kwaliteit van de audio aanzienlijk te verbeteren, vermindert geluidsoverlast en verhoogt de betrokkenheid van de deelnemers.

Door de nieuwe samenwerking van dochteronderneming ABBIT met het Engelse bedrijf Silent Seminars, worden er door de PFL-Group vandaag een ongelimiteerd aantal headsets met wel 20 verschillende kanalen beschikbaar gesteld, en dit wereldwijd!

“De ABBIT – klanten plukken de vruchten van de ‘PFL-Group’ – familie. Denk maar aan: focus op Europa, op duurzaamheid in al zijn facetten en op productdiversificatie. Een mooi voorbeeld van deze laatste zijn de ABBIT- Silent Seminars headsets die multi-inzetbaar zijn” – Evelien Aernaudts, Business Developper bij ABBIT Meeting Innovators.

IMEX Frankfurt – mei 2023

De internationale expo IMEX is de toonaangevende beurs voor meetings en events. Dochteronderneming ABBIT was er 21 jaar geleden bij toen deze vakbeurs naar Europa kwam en heeft sindsdien als partner geen enkele editie gemist.

In twee decennia is de meeting industrie fundamenteel veranderd. Twintig jaar geleden leken smartphones, vergaderplatforms en AI iets uit een verre toekomst. Maar intussen leven we in die toekomst en hebben we ons allemaal moeten aanpassen. Innovatie en aanpassing zijn altijd de sleutel geweest tot het succes van IMEX en dat is wat hun partnerschap met ABBIT dreef: het vertrouwen in het vermogen van ABBIT om oplossingen te vinden en nieuwe ideeën en concepten te ontwikkelen.

Mojuice interactief productiehuis

Deze dochteronderneming uit Leuven is reeds jaren gespecialiseerd in het bouwen van bruggen tussen creatieve content en technologie. MoJuice ontwikkelt projecten op basis van video-, audio-, mobile- en internet expertise en rekent virtual reality, artificial intelligent (AI) en deepfake tot haar specialiteiten.

Niet alleen de entertainmentsector maakt gebruik van het steeds groeiende scala aan mogelijkheden, ook de evenementen- en reclamewereld interesseert zich maar al te graag in de strategie tussen beeld en interactiviteit. Denk maar aan de deepfake reclame van de Red Devils “Devil Time” en de Europese promo campagne van Auping.

MoJuice werkt voortdurend mee aan spraakmakende content én hoogtechnologische projecten met vernieuwende AR- & VR-toepassingen voor events, reclamebureaus en ondernemingen.

Zij zullen eveneens sterk vertegenwoordigd zijn op IMEX editie 2023!

"If you can dream it, we can create it"

PFL Audio Visual

Dominic De Gruyter
CEO & founder PFL-GROUP

+1500
Projecten per jaar
+45
AV specialisten
1998
Opgericht