SUPERNOVA 2018 

Van 27 tot 30 September 2018, vond de eerste editie van SuperNova plaats in Antwerpen. Verspreid over verschillende locaties in de buurt van Het Eilandje, verwelkomde de technologie top duizenden bezoekers, ondernemers, bedrijven van de toekomst en game-changers om te connecteren, te inspireren en te versterken. 

Eén van de bedrijven van de toekomst is VITO. PFL kreeg de opdracht om de "VITO Sustainability Pavilion" the creëren. Verschillende koepels waarin ervaring centraal stond en waarin bezoekers de laatste technologische innovaties en onderzoek projecten van VITO konden ontdekken. 

"Deze type projecten vereisen technische discipline en een hoog niveau van vaardigheden en expertise. Daarnaast ging SuperNova vlak na de zomerperiode door, dus we hadden een zeer strak tijdschema. Het was een uitdaging waarvoor PFL helemaal klaar was." Zei Valentijn Damman, Project Manager bij PFL en de verantwoordelijke voor de uitwerking en het managen van dit project.

Elk detail van de koepels werd uitgewerkt door PFL. Naast op maat gemaakte oplossingen voor WIFI, bezorging van generatoren en de installatie van een verwarmingssysteem, zorgde PFL ook voor alle creatieve en technische elementen. Van VR technologie dat bezoekers meenam op een reis naar het boorgat van VITO in Mol-Donk tot een volledige 360° projectie in de koepel dat PFL ontwikkelde en realiseerde met vijf Panasonic PT-RZ21 projectoren. Deze projectie in de koepel werd nog actiever door een plugin die het mogelijk maakte om real-time video's af te spelen, inclusief een interactieve Kahoot quiz en een Skype gesprek met China tijdens het Cleantech Flanders' event.

In de hoofdkoepel installeerde PFL een gebogen 3.75mm LED scherm van 30 m² als achtergrond voor het sprekerspodium. Binnenin de VITO's Geothermic dome, bleek een 360° Hyperbolisch Polystretch scherm een extra uitdaging te zijn om de inhoud professioneel te projecteren. De toevoeging van immersive audio en tijdsgebonden verlichting, resulteerde in een complete en zeer boeiende ervaring voor zowel bezoekers als een zeer tevreden klant.

Naast het leveren en installeren van alle technische aspecten binnenin het Sustainability Pavilion, ontwikkelde PFL ook de VITO Resource City App. Een volledig interactief en educatief spel waarmee bezoekers konden jagen op 140 verschillende chemische elementen op het Eilandje in Antwerpen en in het centrum van Mol. Gelijkaardig met het populaire Pokémon Go spel, geeft Resource City punten aan spelers voor elk element dat ze hebben gevangen, maar ze krijgen ook een educatief weetje over het element.

SuperNova was een event waarbij PFL haar vermogen kon tonen om een volledig event concept uit te werken. Van concept tot realiteit, PFL maakt van jouw ideeën een succesvol evenement.

© 2019 PFL

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram
  • Vimeo - Grey Circle
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram
  • Vimeo - White Circle